Agenda

sep
26
di
verrijkingsklassen starten! @ deDNKRS
sep 26 hele dag

De verrijkingsklas is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen die iets méér willen of nodig hebben. Méér plezier, méér inzicht in zichzelf,  méér kennis over denken en leren.
In de verrijkingsklassen van deDNKRS krijgen hoogbegaafde kinderen inzicht in hun eigen denkproces en in zichzelf.

deDNKRS verrijkingsklas is een intensieve serie bijeenkomsten met prikkelende opdrachten van elk een dagdeel. De nadruk in deze verrijkingsklassen ligt op reflectie op het (leer)gedrag en de transfer naar de leersituatie op school. Aanmelden via info@deDNKRS.nl

sep
28
do
Workshop hoogbegaafdheid: Droomdenkers ontspannen @ deDNKRS
sep 28 @ 18:30 – 21:30

Workshop hoogbegaafdheid: Droomdenkers ontspannen thuis en op school

28 september 2017 

Workshopleiders: Suzanne Buis& Marianne van Gelder

aanmelden en betalen via de website van Suzanne Buis www.volliefs.nl
Beperkt plek VOL=VOL want er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers (35) in het zaaltje. Mensen die reeds betaald hebben krijgen voorrang. Mocht u betalen en de workshop is vol, dan laten wij u dit op dezelfde dag nog weten en storten het bedrag natuurlijk retour.

nov
1
wo
start: cursus Rijk onderwijs in de montessorischool @ deDNKRS
nov 1 @ 13:30 – 17:00

Hoogbegaafd in het montessorionderwijs
deel 1: Basiscursus Rijk Onderwijs

Dit 1e deel van deze praktische cursus over goed verrijkingsonderwijs voor meer- en hoogbegaafde kinderen, biedt naast heldere theoretische onderbouwing ook praktische handvatten voor in de montessoriklas. Aan bod komen het signaleren van de hoogbegaafde kinderen

in je klas, de onderwijsbehoeften van deze kinderen en de begeleiding die zij van de leerkracht nodig hebben om optimaal tot hun recht te komen. Meer informatie.

nov
16
do
ontmoetingsavond hb volwassenen
nov 16 @ 19:30 – 22:00

Hildi Glastra van Loon (deDNKRS) en Renate van der Veen organiseren drie ontmoetingsavonden over en voor hoogbegaafde volwassenen.

De kracht van de groep
Het is prettig om ‘peers’ te ontmoeten. En hoe mooi zou het daarnaast zijn om elkaar te inspireren door de collectieve intelligentie van een groep aan te spreken? Bijvoorbeeld door een vraagstuk dat ons bezighoudt te onderzoeken om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen. Mogelijke onderwerpen: Hoe profileer ik me terwijl ik veel verschillende dingen kan? Hoe zorg ik goed voor mezelf? Hoe kan ik mijn discipline en zelfmanagement versterken?

Over de begeleiders
Het voeren van dialogen is Renate’s vak. Zij traint mensen die dialoogbegeleider willen worden en begeleidt ook graag dialogen. Het mooie van dit soort gesprekken is dat het niet alleen nieuwe inzichten oplevert, maar mensen ook op een dieper niveau met elkaar verbindt. Dit komt doordat het uitwisselen van persoonlijke ervaringen – in plaats van meningen – centraal staat.
Hildi is een zeer ervaren trainer, coach en beeldend therapeut voor hoogbegaafde kinderen en jong volwassenen.

Data: 16 november 2017, 25 januari 2018 en 12 april 2018
Tijdstip: 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: IJburglaan 1556, Amsterdam (na 19.00 uur gratis parkeren)
Kosten: Omdat het een pilot is, bedragen de kosten 60 euro voor drie bijeenkomsten (inclusief thee, koffie en iets lekkers)

DEZE BIJEENKOMSTEN ZIJN INMIDDELS VOLGEBOEKT. U KUNT ZICH NIET MEER INSCHRIJVEN.

feb
7
wo
Start cursus HB in montessorionderwijs deel 2, verdieping @ deDNKRS
feb 7 hele dag
mrt
10
za
Workshop Dobbel een space-uitdaging tijdens HB020-middag ‘Mapping Space’ @ Openbare Bilbiotheek Amsterdam
mrt 10 @ 12:00 – 17:00

Zaterdag 10 maart is de kick-off van de Week van de Hoogbegaafdheid. Op deze dag organiseert HB020 een middag vol informatieve presentaties, inspirerende workshops en uitdagende activiteiten voor (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen, jongeren en volwassenen. Uiteraard ook voor anderen die affiniteit hebben met of geïnteresseerd zijn in (hoog)begaafdheid. Ook deDNKRS is aanwezig op deze middag met de volgende workshop.

Workshop Dobbel een space-uitdaging
Er zijn verschillende denkmanieren die je nodig hebt om succesvol je intelligentie te kunnen inzetten. Het gaat dan niet om de vraag ‘Hoe slim ben jij?’, maar om de vraag ‘Hoe ben jij slim?’. Sternberg zegt dat je het meest succesvol bent als je creatief, praktisch en analytisch kunt denken. Tijdens deze workshop, die door Meike van Wegen wordt gegeven, kunnen kinderen met behulp van de dobbels oefenen om hun verschillende denkmanieren te ontwikkelen door een ruimtevaartuig te maken.

Aanmelden kan bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Bijlmerplein 393.

Download flyer HB020 in de OBA door op de flyer te klikken.

mrt
12
ma
Workshop Mindset t.g.v. Week van de Hoogbegaafdheid @ deDNKRS
mrt 12 @ 19:00 – 21:00

Komt dit je bekend voor? Uitdaging ga ik liever uit de weg. Als ik kritiek krijg word ik boos en onzeker. Fouten maak ik liever niet, straks denken ze nog dat ik dom ben. Hij is hier veel beter in dan ik, dus ik doe geen moeite meer. Ik kan dit toch niet, dus ik doe geen moeite meer.

Dit zijn zomaar een paar uitspraken die voortkomen uit een vaste mindset. Met een vaste mindset heb je de overtuiging dat je talenten en aanleg helemaal vastliggen en niet of nauwelijks te beïnvloeden zijn. Een vaste mindset kan je ontwikkeling en prestaties in de weg staan, zo ontdekte de Amerikaanse Psychologe Carol Dweck, die tientallen jaren onderzoek deed naar motivatie en prestatie. Met haar onderzoek deed Carol Dweck belangrijke ontdekkingen over faalangst en motivatieproblemen en hoe we dit gedrag kunnen voorkomen en bijsturen.

In deze workshop leer je over de mindsettheorie van Carol Dweck en hoe deze overtuigingen je ontwikkeling en prestaties beïnvloeden. Je ontdekt hoe het met je eigen mindset zit en we oefenen met wat je als ouder of leerkracht kunt doen om kinderen te helpen een groei mindset te ontwikkelen.

Een levendige, inhoudelijk boeiende en praktische workshop voor leerkrachten en ouders! Gegeven door Hildi Glastra van Loon en Meike van Wegen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

[contact-form-7 404 "Not Found"]n.

apr
11
wo
Gratis workshop Verrijken in het montessorionderwijs @ deDNKRS
apr 11 @ 19:30 – 21:30

Ben je montessorileerkracht? Schrijf je dan nu in!

Gratis workshops op 11 april en op 6 juni, 19.30 – 21.30 uur in Amstelveen over montessorionderwijs & hoogbegaafdheid, de taxonomie van Bloom en top-down leren in de montessoriklas. Via deze workshop maak je ook meteen kennis met onze cursussen, speciaal ontwikkeld voor leerkrachten in het montessori-onderwijs.
U kunt zich via deze link inschrijven.

deDNKRS is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en montessorionderwijs. Wij bieden teamtrainingen, ambulante begeleiding, workshops en verrijkingsklassen op maat. Het montessorionderwijs biedt volop kansen voor hoogbegaafde leerlingen. deDNKRS maakt in haar trainingen en adviezen gebruik van deze kansen.

De teamtrainingen en workshops van deDNKRS zijn dynamisch en interactief en volledig afgestemd op de individuele situatie van de school, het team, de leerkrachten en de leerlingen. Wij stemmen af met de school zodat wij nauwkeurig kunnen aansluiten bij de specifieke behoeften van uw school.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek: info@dednkrs.nl

Let op! Als de aanmelding binnen een week voor aanvang wordt afgezegd, dan worden de administratiekosten á 7,50 per deelnemer in rekening gebracht. Er mag altijd een collega ter vervanging komen.

apr
12
do
Start dialoogavonden HB volwassenen
apr 12 @ 19:00 – 22:00

Nieuwe reeks Dialoogavonden HB voor volwassenen

Experiment geslaagd
Het initiatief om mensen die net als jij snel, sensitief, autonoom en creatief zijn, met elkaar in contact te brengen, is geslaagd! De afgelopen maanden organiseerden we voor een groep van negen mensen drie dialoogavonden waarbij we in gesprek gingen over thema’s gerelateerd aan hoogbegaafdheid. Het waren mooie, leerzame avonden die op de deelnemers (én de begeleiders) een zeer positieve impact hebben gehad.

Nieuwe groep
Gezien de grote interesse, bieden we graag een nieuwe reeks van drie avonden aan. Deze staan gepland voor:

 • donderdag 12 april
 • donderdag 17 mei
 • woensdag 20 juni

Bedoeling van de avonden

De kracht van de groep
Allereerst is het fijn om ‘peers’ te ontmoeten. Het is boeiend om elkáár te inspireren door de collectieve intelligentie van een groep aan te spreken over een vraagstuk dat ons bezighoudt. Mogelijke onderwerpen zijn: Hoe is het om hoogbegaafd te zijn? Wat betekent het om veelzijdig te zijn? Hoe zorg ik goed voor mezelf? Hoe kan ik mijn discipline en zelfmanagement versterken?

Dialoog
Het mooie van dialoog is dat het niet alleen nieuwe inzichten oplevert, maar mensen ook op een dieper niveau met elkaar verbindt. Dit komt doordat het uitwisselen van persoonlijke ervaringen – in plaats van meningen – centraal staat.

Dit keer vonden de gesprekken met elkaar plaats naar aanleiding van een beeldende opdracht.

 

 

Praktisch

 • een groep van tenminste 7 geïnteresseerden
 • drie avonden van 19.30 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur
 • elke avond een ander onderwerp
 • op 12 april, 17 mei en 20 juni 2018
 • IJburglaan 1556, Amsterdam. Na 19.00 kun je hier gratis parkeren
 • de kosten 99 euro voor drie bijeenkomsten (inclusief thee, koffie en wat lekkers)

Wil je meedoen, meld je dan aan via dit formulier.
Heb je vragen? Mail, app of bel dan Renate van der Veen: 06-14 890 474.

Partnerschap
Hildi Glastra van Loon van en Renate van der Veen organiseren deze avonden samen. Hildi is een zeer ervaren trainer, coach en beeldend therapeut voor hoogbegaafde kinderen en jong volwassenen. Hieronder stellen we onszelf nog even kort voor.

jun
6
wo
Start cursus HB in montessori deel 3, Leren en doen @ deDNKRS
jun 6 hele dag

AANBOD OUDERS & KINDEREN:

 

deDNKRS-verrijkingsklassen voor (meer- en) hoogbegaafde kinderen in AMSTELVEEN, locatie Pieronlaan
februari – juni 2020 (groepsindeling en data onder voorbehoud)

 • verrijkingsklas 2019/2020-II, woensdag 08.45-11.45 uur (15x)
  locatie: Expertisecentrum deDNKRS, Pieronlaan 7, 1185 DV Amstelveen

  12-02 (week 07), 26-02 (week 09), 04-03 (week 10), 11-03 (week 11), 18-03 (week 12),
  25-03 (week 13), 01-04 (week 14), 08-04 (week 15), 15-04 (week 16), 22-04 (week 17),
  13-05 (week 20), 20-05 (week 21), 27-05 (week 22), 03-06 (week 23), 10-06 (week 24)
 • verrijkingsklas 2019/2020-II, donderdag 08.45-11.45 uur (15x)
  locatie: Expertisecentrum deDNKRS, Pieronlaan 7, 1185 DV Amstelveen
  05-03 (week 10), 12-03 (week 11), 19-03 (week 12), 26-03 (week 13), 02-04 (week 14),
  09-04 (week 15), 16-04 (week 16), 23-04 (week 17), 14-05 (week 20), 28-05 (week 22),
  04-06 (week 23), 11-06 (week 24), 18-06 (week 25), 25-06 (week 26) (hele dag)
 • verrijkingsklas 2019/2020-II, vrijdag 08.45-11.45 uur (15x)
  locatie: Expertisecentrum deDNKRS, Pieronlaan 7, 1185 DV Amstelveen
  14-02 (week 07), 28-02 (week 09), 06-03 (week 10), 13-03 (week 11), 20-03 (week 12),
  27-03 (week 13), 03-04 (week 14), 17-04 (week 16), 24-04 (week 17), 15-05 (week 20),
  29-05 (week 22), 05-06 (week 23), 12-06 (week 24), 19-06 (week 25), 26-06 (week 26)

deDNKRS-verrijkingsklassen voor (meer- en) hoogbegaafde kinderen in AMSTELVEEN, locatie Enjoy!
februari – juni 2020 (groepsindeling en data onder voorbehoud)

 • verrijkingsklas 2019/2020-II, groep A, vrijdag 08.45-11.45 uur (15x)
  locatie: Enjoy! Learning, Amsterdamseweg 209, 1182 GW Amstelveen
 • 14-02 (week 07), 28-02 (week 09), 06-03 (week 10), 13-03 (week 11), 20-03 (week 12),
  27-03 (week 13), 17-04 (week 16), 24-04 (week 17), 15-05 (week 20), 29-05 (week 22),
  05-06 (week 23), 12-06 (week 24), 19-06 (week 25), 26-06 (week 26) hele dag
 • verrijkingsklas 2019/2020-II, groep B, vrijdag 08.45-11.45 uur (15x)
  locatie: Enjoy! Learning, Amsterdamseweg 209, 1182 GW Amstelveen
 • 14-02 (week 07), 28-02 (week 09), 06-03 (week 10), 13-03 (week 11), 20-03 (week 12),
  27-03 (week 13), 03-04 (week 14), 17-04 (week 16), 24-04 (week 17), 15-05 (week 20),
  29-05 (week 22), 05-06 (week 23), 12-06 (week 24), 19-06 (week 25), 26-06 (week 26)

deDNKRS-verrijkingsklassen voor (meer- en) hoogbegaafde kinderen in VOORBURG, locatie Essesteijn
maart – juni 2020 (groepsindeling en data onder voorbehoud)

 • verrijkingsklas 2019/2020-II, woensdag 08.45-11.45 uur (15x)
  locatie: Wijkvereniging Essesteijn, Elzendreef 10, 2272 EB Voorburg
 • 04-03 (week 10), 11-03 (week 11), 18-03 (week 12), 25-03 (week 13), 01-04 (week 14),
  08-04 (week 15), 15-04 (week 16), 22-04 (week 17), 13-05 (week 20), 20-05 (week 21),
  27-05 (week 22), 03-06 (week 23), 10-06 (week 24), 17-06 (week 25), 24-06 (week 26)

 


OVERIG AANBOD OUDERS & KINDEREN

 • Spelmiddagen voor hoogbegaafde kinderen van 2-12 jaar èn hun ouders: zie agenda

 


AANBOD VOOR SCHOLEN EN LERAREN:

 • GRATIS: Workshop verrijken in de montessoriklas
  locatie: deDNKRS Pieronlaan 7 Amstelveen, data nog niet bekend
 • HB in MONTESSORI cursus 1 RIJK Onderwijs
  locatie: deDNKRS Pieronlaan 7 Amstelveen 13.30-17.00 uur
  schooljaar 2019/2020: 25 september (start) + 6 november + 11 december 2019
 • HB in MONTESSORI cursus 2 Verdiepingsmodule Rijk Onderwijs
  locatie: deDNKRS Pieronlaan 7 Amstelveen 13.30-17.00 uur
  schooljaar 2019/2020: 8 januari + 5 februari + 4 maart 2020
 • HB in MONTESSORI cursus 3 Verdiepingsmodule Leren en Denken
  locatie: deDNKRS Pieronlaan 7 Amstelveen 13.30-17.00 uur
  schooljaar 2019/2020: 1 april + 13 mei + 10 juni 2020
 • HB in basisonderwijs cursus 1 Rijk onderwijs in de vernieuwingsschool
  locatie: deDNKRS Pieronlaan 7 Amstelveen 13.30-17.00 uur
  schooljaar 2017/2018:
  18 april 2018 (start) + 16 mei 2018 + 13 juni 2018
 • Teamtrainingen in de school (maatwerk en op aanvraag)
 • Conferentie Creatief Denken (scholen) 2018 – groep 5 t/m 8 – 09.00-13.00 uur Schouwburg Amstelveen, datum nog niet bekend
sep
26
di
verrijkingsklassen starten! @ deDNKRS
sep 26 hele dag

De verrijkingsklas is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen die iets méér willen of nodig hebben. Méér plezier, méér inzicht in zichzelf,  méér kennis over denken en leren.
In de verrijkingsklassen van deDNKRS krijgen hoogbegaafde kinderen inzicht in hun eigen denkproces en in zichzelf.

deDNKRS verrijkingsklas is een intensieve serie bijeenkomsten met prikkelende opdrachten van elk een dagdeel. De nadruk in deze verrijkingsklassen ligt op reflectie op het (leer)gedrag en de transfer naar de leersituatie op school. Aanmelden via info@deDNKRS.nl

sep
28
do
Workshop hoogbegaafdheid: Droomdenkers ontspannen @ deDNKRS
sep 28 @ 18:30 – 21:30

Workshop hoogbegaafdheid: Droomdenkers ontspannen thuis en op school

28 september 2017 

Workshopleiders: Suzanne Buis& Marianne van Gelder

aanmelden en betalen via de website van Suzanne Buis www.volliefs.nl
Beperkt plek VOL=VOL want er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers (35) in het zaaltje. Mensen die reeds betaald hebben krijgen voorrang. Mocht u betalen en de workshop is vol, dan laten wij u dit op dezelfde dag nog weten en storten het bedrag natuurlijk retour.

nov
1
wo
start: cursus Rijk onderwijs in de montessorischool @ deDNKRS
nov 1 @ 13:30 – 17:00

Hoogbegaafd in het montessorionderwijs
deel 1: Basiscursus Rijk Onderwijs

Dit 1e deel van deze praktische cursus over goed verrijkingsonderwijs voor meer- en hoogbegaafde kinderen, biedt naast heldere theoretische onderbouwing ook praktische handvatten voor in de montessoriklas. Aan bod komen het signaleren van de hoogbegaafde kinderen

in je klas, de onderwijsbehoeften van deze kinderen en de begeleiding die zij van de leerkracht nodig hebben om optimaal tot hun recht te komen. Meer informatie.

nov
16
do
ontmoetingsavond hb volwassenen
nov 16 @ 19:30 – 22:00

Hildi Glastra van Loon (deDNKRS) en Renate van der Veen organiseren drie ontmoetingsavonden over en voor hoogbegaafde volwassenen.

De kracht van de groep
Het is prettig om ‘peers’ te ontmoeten. En hoe mooi zou het daarnaast zijn om elkaar te inspireren door de collectieve intelligentie van een groep aan te spreken? Bijvoorbeeld door een vraagstuk dat ons bezighoudt te onderzoeken om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen. Mogelijke onderwerpen: Hoe profileer ik me terwijl ik veel verschillende dingen kan? Hoe zorg ik goed voor mezelf? Hoe kan ik mijn discipline en zelfmanagement versterken?

Over de begeleiders
Het voeren van dialogen is Renate’s vak. Zij traint mensen die dialoogbegeleider willen worden en begeleidt ook graag dialogen. Het mooie van dit soort gesprekken is dat het niet alleen nieuwe inzichten oplevert, maar mensen ook op een dieper niveau met elkaar verbindt. Dit komt doordat het uitwisselen van persoonlijke ervaringen – in plaats van meningen – centraal staat.
Hildi is een zeer ervaren trainer, coach en beeldend therapeut voor hoogbegaafde kinderen en jong volwassenen.

Data: 16 november 2017, 25 januari 2018 en 12 april 2018
Tijdstip: 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: IJburglaan 1556, Amsterdam (na 19.00 uur gratis parkeren)
Kosten: Omdat het een pilot is, bedragen de kosten 60 euro voor drie bijeenkomsten (inclusief thee, koffie en iets lekkers)

DEZE BIJEENKOMSTEN ZIJN INMIDDELS VOLGEBOEKT. U KUNT ZICH NIET MEER INSCHRIJVEN.

feb
7
wo
Start cursus HB in montessorionderwijs deel 2, verdieping @ deDNKRS
feb 7 hele dag
mrt
10
za
Workshop Dobbel een space-uitdaging tijdens HB020-middag ‘Mapping Space’ @ Openbare Bilbiotheek Amsterdam
mrt 10 @ 12:00 – 17:00

Zaterdag 10 maart is de kick-off van de Week van de Hoogbegaafdheid. Op deze dag organiseert HB020 een middag vol informatieve presentaties, inspirerende workshops en uitdagende activiteiten voor (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen, jongeren en volwassenen. Uiteraard ook voor anderen die affiniteit hebben met of geïnteresseerd zijn in (hoog)begaafdheid. Ook deDNKRS is aanwezig op deze middag met de volgende workshop.

Workshop Dobbel een space-uitdaging
Er zijn verschillende denkmanieren die je nodig hebt om succesvol je intelligentie te kunnen inzetten. Het gaat dan niet om de vraag ‘Hoe slim ben jij?’, maar om de vraag ‘Hoe ben jij slim?’. Sternberg zegt dat je het meest succesvol bent als je creatief, praktisch en analytisch kunt denken. Tijdens deze workshop, die door Meike van Wegen wordt gegeven, kunnen kinderen met behulp van de dobbels oefenen om hun verschillende denkmanieren te ontwikkelen door een ruimtevaartuig te maken.

Aanmelden kan bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Bijlmerplein 393.

Download flyer HB020 in de OBA door op de flyer te klikken.

mrt
12
ma
Workshop Mindset t.g.v. Week van de Hoogbegaafdheid @ deDNKRS
mrt 12 @ 19:00 – 21:00

Komt dit je bekend voor? Uitdaging ga ik liever uit de weg. Als ik kritiek krijg word ik boos en onzeker. Fouten maak ik liever niet, straks denken ze nog dat ik dom ben. Hij is hier veel beter in dan ik, dus ik doe geen moeite meer. Ik kan dit toch niet, dus ik doe geen moeite meer.

Dit zijn zomaar een paar uitspraken die voortkomen uit een vaste mindset. Met een vaste mindset heb je de overtuiging dat je talenten en aanleg helemaal vastliggen en niet of nauwelijks te beïnvloeden zijn. Een vaste mindset kan je ontwikkeling en prestaties in de weg staan, zo ontdekte de Amerikaanse Psychologe Carol Dweck, die tientallen jaren onderzoek deed naar motivatie en prestatie. Met haar onderzoek deed Carol Dweck belangrijke ontdekkingen over faalangst en motivatieproblemen en hoe we dit gedrag kunnen voorkomen en bijsturen.

In deze workshop leer je over de mindsettheorie van Carol Dweck en hoe deze overtuigingen je ontwikkeling en prestaties beïnvloeden. Je ontdekt hoe het met je eigen mindset zit en we oefenen met wat je als ouder of leerkracht kunt doen om kinderen te helpen een groei mindset te ontwikkelen.

Een levendige, inhoudelijk boeiende en praktische workshop voor leerkrachten en ouders! Gegeven door Hildi Glastra van Loon en Meike van Wegen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

[contact-form-7 404 "Not Found"]n.

apr
11
wo
Gratis workshop Verrijken in het montessorionderwijs @ deDNKRS
apr 11 @ 19:30 – 21:30

Ben je montessorileerkracht? Schrijf je dan nu in!

Gratis workshops op 11 april en op 6 juni, 19.30 – 21.30 uur in Amstelveen over montessorionderwijs & hoogbegaafdheid, de taxonomie van Bloom en top-down leren in de montessoriklas. Via deze workshop maak je ook meteen kennis met onze cursussen, speciaal ontwikkeld voor leerkrachten in het montessori-onderwijs.
U kunt zich via deze link inschrijven.

deDNKRS is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en montessorionderwijs. Wij bieden teamtrainingen, ambulante begeleiding, workshops en verrijkingsklassen op maat. Het montessorionderwijs biedt volop kansen voor hoogbegaafde leerlingen. deDNKRS maakt in haar trainingen en adviezen gebruik van deze kansen.

De teamtrainingen en workshops van deDNKRS zijn dynamisch en interactief en volledig afgestemd op de individuele situatie van de school, het team, de leerkrachten en de leerlingen. Wij stemmen af met de school zodat wij nauwkeurig kunnen aansluiten bij de specifieke behoeften van uw school.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek: info@dednkrs.nl

Let op! Als de aanmelding binnen een week voor aanvang wordt afgezegd, dan worden de administratiekosten á 7,50 per deelnemer in rekening gebracht. Er mag altijd een collega ter vervanging komen.

apr
12
do
Start dialoogavonden HB volwassenen
apr 12 @ 19:00 – 22:00

Nieuwe reeks Dialoogavonden HB voor volwassenen

Experiment geslaagd
Het initiatief om mensen die net als jij snel, sensitief, autonoom en creatief zijn, met elkaar in contact te brengen, is geslaagd! De afgelopen maanden organiseerden we voor een groep van negen mensen drie dialoogavonden waarbij we in gesprek gingen over thema’s gerelateerd aan hoogbegaafdheid. Het waren mooie, leerzame avonden die op de deelnemers (én de begeleiders) een zeer positieve impact hebben gehad.

Nieuwe groep
Gezien de grote interesse, bieden we graag een nieuwe reeks van drie avonden aan. Deze staan gepland voor:

 • donderdag 12 april
 • donderdag 17 mei
 • woensdag 20 juni

Bedoeling van de avonden

De kracht van de groep
Allereerst is het fijn om ‘peers’ te ontmoeten. Het is boeiend om elkáár te inspireren door de collectieve intelligentie van een groep aan te spreken over een vraagstuk dat ons bezighoudt. Mogelijke onderwerpen zijn: Hoe is het om hoogbegaafd te zijn? Wat betekent het om veelzijdig te zijn? Hoe zorg ik goed voor mezelf? Hoe kan ik mijn discipline en zelfmanagement versterken?

Dialoog
Het mooie van dialoog is dat het niet alleen nieuwe inzichten oplevert, maar mensen ook op een dieper niveau met elkaar verbindt. Dit komt doordat het uitwisselen van persoonlijke ervaringen – in plaats van meningen – centraal staat.

Dit keer vonden de gesprekken met elkaar plaats naar aanleiding van een beeldende opdracht.

 

 

Praktisch

 • een groep van tenminste 7 geïnteresseerden
 • drie avonden van 19.30 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur
 • elke avond een ander onderwerp
 • op 12 april, 17 mei en 20 juni 2018
 • IJburglaan 1556, Amsterdam. Na 19.00 kun je hier gratis parkeren
 • de kosten 99 euro voor drie bijeenkomsten (inclusief thee, koffie en wat lekkers)

Wil je meedoen, meld je dan aan via dit formulier.
Heb je vragen? Mail, app of bel dan Renate van der Veen: 06-14 890 474.

Partnerschap
Hildi Glastra van Loon van en Renate van der Veen organiseren deze avonden samen. Hildi is een zeer ervaren trainer, coach en beeldend therapeut voor hoogbegaafde kinderen en jong volwassenen. Hieronder stellen we onszelf nog even kort voor.

jun
6
wo
Start cursus HB in montessori deel 3, Leren en doen @ deDNKRS
jun 6 hele dag

Reacties zijn gesloten.