HB jong volwassenen

Als je aan je studie of eerste baan begint, heb je vaak grote verwachtingen: eindelijk kun je in je eigen tempo gaan werken, krijg je de kans je talenten te ontplooien, te laten zien wat je waard bent en carrière te maken.

Soms valt het dan behoorlijk tegen: de studie die je gekozen hebt blijkt niet interessant en je kunt je aandacht niet bij de hoorcolleges houden. Je krijgt de stof voor een tentamen niet in je hoofd en weet niet goed hoe je ervoor moet leren. Het kan ook later mis gaan, als je een baan gevonden hebt: je hebt goede ideeën maar de baas vindt dat het moet blijven zoals het altijd was, collega’s met minder capaciteiten krijgen de promotie, je wordt gepest door gehaaide collega’s die zich door je talenten bedreigd voelen, je hebt altijd gehoord dat je veel talenten hebt maar weet ze niet te benutten. Heimelijk twijfel je aan je capaciteiten en vraag je je af waar de problemen vandaan komen.

In sommige gevallen kan de oorzaak van deze problemen liggen in het feit dat je hoogbegaafd bent. deDNKRS kan je helpen om uit te vinden:

  • of je de oorzaak in hoogbegaafdheid moet zoeken

en helpt je met het beantwoorden van vragen als:

  • hoe houd je je staande in deze maatschappij,
  • hoe vind je een baan die bij je past,
  • hoe ga je soepel om met collega’s en leidinggevenden en
  • hoe word je gelukkig?

deDNKRS begeleiding
Als je even niet meer weet wat je moet doen of hoe het verder moet of als je ergens van binnen voelt dat je dingen anders wilt, kan het fijn zijn om te praten met een coach. Voor iemand die met je meedenkt, voor een luisterend oor of om jezelf te confronteren.

Een coachingstraject start met het ontdekken van de teamrollen die je van nature hebt; je sterke kanten. Met teamrollen kunnen we je gedrag en interactie met anderen begrijpen en redelijk goed voorspellen.

Vervolgens gaan we aan de slag met je coachingsvraag. Daarbij stimuleren we je om meerdere aspecten van jezelf te onderzoeken. Naast je mentale en emotionele kant, kijken we ook naar fysieke aspecten en zingeving. Concreet houdt dit in dat we bijvoorbeeld werken aan het ontrafelen van patronen in je leven en aan de vraag waarvan je hart nu echt harder gaat kloppen.

Tijdens de begeleiding werken we het liefst met wat je in je dagelijkse omgeving doet. Zodat je praktisch gezien ook daadwerkelijk resultaten boekt door de coaching. Denk daarbij aan het opnemen, terugluisteren en analyseren van lastige gesprekken of het oefenen van situaties met een acteur.

We sluiten altijd af met een evaluatiegesprek.

Neem contact met ons op als je interesse hebt in coaching door deDNKRS.
Kijk ook op onze nieuwspagina. Regelmatig organiseren deDNKRS workshops voor en over hoogbegaafde volwassenen.

Tarieven
Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijke advies.

  • Oriëntatiegesprek (hulpvraag helder krijgen, uitleg aanbod en werkwijze deDNKRS), maximaal 40 minuten: GRATIS.
  • Adviesgesprekken en coaching, beeldende therapie: € 85,-

Per januari 2016 zijn onze tarieven niet verhoogd. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reacties zijn gesloten.