Wat ligt er op de tuintafel van deDNKRS?

We vroegen onze collega’s welke boeken deze zomervakantie niet mogen ontbreken aan de tuintafel, op het picknickkleed, in de hangmat, op het balkon, aan de keukentafel of op het luchtbed van iedereen die met hoogbegaafdheid te maken heeft. Dit zijn de genoemde boeken; zowel nieuwe uitgaven als klassiekers.

Confettiregen (Splinter Chabot)
Een verhaal over een jongen genaamd Wobie, die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen.
Een schitterend boek, op aanraden van Hildi.


Tao van Poeh (Benjamin Hoff)
Winnie-de-Poeh is het soort beer waar je wel van moet houden, of je wilt of niet. Poeh is altijd zichzelf. Poeh is Poeh en daar gaat het hier om. Zijn hele wezen drukt als het ware de oude Chinese beginselen van het Taoïsme uit.

 

Slim maar… (Peg Dawson)
Een revolutionair boek om kinderen het beste uit zichzelf te laten halen. In dit boek heben Pag Dawson en Richard Guare baanbrekend onderzoek vertaald naar uiterst praktische adviezen en tips.
Een aanrader, van Rachel.

 


De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy, vertaling Arthur Japin)
100 illustraties en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.
Prachtig boek, Hildi

 

Jonathan Livingston Zeemeeuw (Richard Bach)
Het verhaal van een meeuw die zijn meeuwenleven te beperkt vindt. Jonathan Livingston streeft naar iets hogers – ook letterlijk, door zo hoog en zo elegant en zo snel mogelijk te vliegen. De meeuwenkolonie stoot de nieuwlichter echter uit, die het dan in zijn eentje moet redden.
Dit boek beschrijft het verlangen om te leren, een klassieker die ook verfilmd is en in muziek is vertaald, Linda


Zondagskind (Judith Visser)
Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger. Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden. Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme.
Het boek laat zien hoe belangrijk het is om aan te sluiten op de kwaliteiten van het kind en om kinderen echt te zien. In al hun kwaliteiten, Ytien.

Alfabet (Charlotte Dematons)
Vers van de pers: Alfabet. B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt… Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest. Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden. En nog veel meer verrassende vondsten.

Een andere kijk op scholen (Nathalie van Kordelaar, Mariken Althuizen, Esther de Boer)
Aan een ieder die met een brede, filosofische en meer holistische blik opnieuw wil meedenken over het instituut school en het concept ‘leren’, is de oproep van de auteurs: Lees het boek en laat weten wat jouw visie is.

 

HoogbeGAAFd LEVEN (Marianne van Gelder)
En natuurlijk ‘ons eigen boek’. Laat de titel voor zich spreken. Het boek is te bestellen in onze webwinkel.

 

Deel je ervaringen en lees die van anderen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *