Activiteiten jongeren vo

 

HB JNGRN-café @ deDNKRS

Eind 2019 en begin 2020 organiseerde deDNKRS het HB JNGRN-café, een ontmoetingsplek speciaal voor hoogbegaafde jongeren die op de middelbare school zitten. Er was tijd om met elkaar te praten en zich te verdiepen in uitdagende activiteiten die democratisch waren gekozen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Japanse bordspel Go of fotografie.

Ondanks het enthousiasme van een aantal jongeren, konden wij de avonden (nog) niet voortzetten, met name om logistieke redenen en reisafstand. deDNKRS streeft een hoge kwaliteit na. Door de huidige groepsgrootte zijn wij te beperkt in onze mogelijkheden tot het organiseren van activiteiten die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor deze groep.

Dit vinden wij zelf net zo jammer als de jongeren die graag door willen gaan met de avonden. Wij gaan op zoek naar een andere aanpak, mogelijk met ondersteuning van de gemeente, waarbij we een grotere groep kunnen bereiken en we hopelijk een nieuwe start kunnen maken.

Heb je belangstelling om mee te doen aan het HB JNGRN-café, meld je dan aan als belangstellende!

 

Aanmelden als belangstellende

De avonden worden georganiseerd in samenwerking met:

     

 

Training voor hoogbegaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs

Hoogbegaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben regelmatig problemen met het maken van hun huiswerk en het leren voor de toetsen. Voorheen begrepen ze de leerstof meteen als ze deze een keer doorkeken of er in de les aan werkten, maar na verloop van tijd blijkt dit niet meer voldoende te zijn. Wat werkt dan wel? Hier gaan we in een 5-daagse training aan werken!

De training is een leuke en praktische training voor hoogbegaafde kinderen. In vijf bijeenkomsten behandelen we voor hoogbegaafde leerlingen vaak lastige vaardigheden, zoals het leren te leren, organiseren en samenwerken. Het trainen van deze vaardigheden zal de hoogbegaafde leerlingen helpen om met plezier en succes hun middelbare schoolperiode te doorlopen.

Een ouder-kindavond maakt onderdeel uit van de training. Op deze avond delen de kinderen wat ze hebben geleerd en gaan ouder(s) en kind met elkaar in gesprek over wederzijdse verwachtingen.

Inhoud van de training

  • Wie ben je en wie wil je zijn?
  • Verwachtingen van de middelbare school
  • Mindset
  • Omgaan met perfectionisme en faalangst
  • Plannen en organiseren
  • Leren leren en automatiseren
  • Het (tiener)brein
  • Samenwerken, werkstukken en presentaties
  • Praktische tips voor leren
  • En meer…

Data in 2020: 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari en 13 februari
Tijdstip: 16.30 – 18.00 uur (13 februari tot 19.00 uur)
Tarief: € 260,- voor vijf bijeenkomsten á 1,5 uur en de ouder-kindavond (vrijgesteld van btw)
Locatie: deDNKRS, Pieronlaan 7, Amstelveen
Inschrijven

Reacties zijn gesloten.