Hoe overleef ik de zomervakantie?

deDNKRS geeft je 12 tips!

 1. Ga geocashen! Ga met het hele gezin op speurtocht en zoek de schat.zomervakantie
 2. Welke familie maakt de mooiste familietotempaal van dozen, blikjes en papiermaché. Ook een leuke uitdaging op een regenachtige dag. Kijk ook eens naar de betekenis van de verschillende dieren die je er in verwerkt.
 3. Nog een regenachtige dag? Maak je eigen animatiefilm met stop-motion. Gebruik een I-pad en ga aan de slag met bijvoorbeeld bouwblokken, klei, karton.
 4. Maak een zomernieuwsbrief voor de buren.
 5. Doe de marshmallow uitdaging van Tom Wujec.
 6. Ontdek de filmwereld in het schitterende filmmuseum EYE helemaal gratis.

6 tips: Hoe maak je de vakantie leuk voor tieners?

 1. Zorg voor (meer) actie! De meeste tieners zijn in hun element als je ze uitdaagt en bezighoudt. Zoals bijvoorbeeld in een klimpark.
 2. Ontdek samen de wereld. Laat ze een deel van de reis voorbereiden als reisleider voor de familie.
 3. Zorg voor gezelschap. Tieners willen vooral contact met leeftijdsgenootjes. Ouders, broers en zusjes zijn niet altijd even interessant gezelschap voor ze. Overweeg om een vriend of neefje/nichtje mee te nemen naar de vakantiebestemming. Of zoek een bestemming waar ze leeftijdsgenootjes kunnen ontmoeten.
 4. Maak duidelijke afspraken met elkaar en zet die samen op papier zodat je elkaar er aan kunt helpen herinneren. Geef als ouder aan wat jij verwacht, zoals bijvoorbeeld samen ontbijten, mee met uitstapjes die je met het gezin maakt, tijd waarop ze thuiskomen, telefoongebruik.
 5. Maak een compromis. Ben je met elkaar op stap en heeft je tiener geen zin om een museum te bezichtigen? Sluit dan een compromis. Laat hem of haar even wachten terwijl ze genieten van een ijsje of winkels bekijken in de omgeving en spreek op een later tijdstip weer af met elkaar.
 6. De kunst van het loslaten. Je geeft je tiener meer vrijheid door bijvoorbeeld een eigen tentje of ze met vrienden een dagje op stap te laten gaan.

 

Deel je ervaringen en lees die van anderen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *