Zomervakantie: op ontdekkingsreis

Botanisch stoepkrijten

Heb jij al gehoord van deze nieuwe rage? Botanisch stoepkrijten om mensen in de omgeving bewust te maken van de verschillende plantjes die er tussen de tegels groeien. Deze plantjes worden met botanisch stoepkrijten voorzien van een naam, zodat mensen die voorbij lopen wat meer over deze plantjes leren.

Zelfwaterende pot voor je kruiden maken

Verse kruiden door je pasta, curry of salade; het maakt van elk recept een feestje! Weet je niet hoeveel water je korianderplant nou precies nodig heeft? Of vergeet je in alle drukte je basilicumplant water te geven waardoor hij het niet lang uithoudt? Dan hebben wij een goede tip voor je: maak een zelfwaterende pot voor je kruiden!

Toverthee maken

Maak zelf je eigen kopje kruiden- of bloementhee! Verse thee is lekker en daarnaast zijn de kruiden supergezond voor je. Kies voor een verkwikkend kopje bloementhee als je de dag begint of voor een rustgevende kruidenthee voordat je gaat slapen. Het mooie is: er is voor ieder wat wils!

Op ontdekkingsreis in de tuin

De boswachters van Stichting NatuurWijs (die natuureducatie ontwikkelt voor Staatsbosbeheer) hebben opdrachten verzameld die je in je eigen omgeving kunt doen. Van beestjes zoeken tot madeliefjeskoekjes bakken. Van techniekopdrachten tot beweegopdrachten.

Deel je ervaringen en lees die van anderen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *